Կերակրի աղի յոդացման ծրագիր

1990-ական թվականներից ի վեր, կերակրի աղի համընդհանուր յոդացման (ԱՀՅ) ազգային ծրագրերի արդյունավետությունն ամբողջ աշխարհում գնահատվում է բավականին ծախսատար ներկայացուցչական հետազոտությունների միջոցով: Թեև ԱՀԿ-ն խորհուրդ է տալիս անցկացնել այդպիսի հետազոտություններ առնվազն հինգ տարին մեկ անգամ, շատ երկրներում բնակչության շրջանում յոդացված աղի ծածկույթի և յոդային սնուցման կարգավիճակի վերաբերյալ տվյալները ավելի քան 10 տարեկան են:

Դիտել/Ներբեռնել զեկույցը
Առկա է նաև անգլերեն տարբերակը, դիտելու կամ ներբեռնելու համար սեղմեք ԱՅՍՏԵՂ